سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پروردگارا! دستآورد روزه چیست؟ خداوند فرمود : روزه حکمت می آورد و حکمت، شناخت و شناخت، یقین . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله ـ در شب معراج ـ]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :133
بازدید دیروز :3
کل بازدید :182929
تعداد کل یاداشته ها : 239
103/9/7
10:19 ص


تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند. افزایش اضطراب در زنان به حدی است که بیشتر تمایل به عمل سزارین دارند. زنانی که از زایمان ترس دارند نیاز به حمایت روانی و آموزش‌های قبل از زایمان و مشاوره دارند.

تحقیقات نشان داده زنان بیش از هر زمان دیگری در مورد وضع حمل خود نگران هستند. افزایش اضطراب در زنان به حدی است که بیشتر تمایل به عمل سزارین دارند. زنانی که از زایمان ترس دارند نیاز به حمایت روانی و آموزش‌های قبل از زایمان و مشاوره دارند. وقتی شما در مورد زایمان فکر می‌کنید، «درد» اولین کلمه‌ای است که به ذهن‌تان می‌آید. این حالت و احساس نگرانی شما طبیعی است. ترس شدید برخی از زنان بر زایمان‌شان تاثیر می‌گذارد. ترس یک احساس ناخوشایند است و خودش می‌تواند درد را تشدید کند. گاهی اوقات ترس، شما را از لذت بردن از زندگی دور می‌کند.

 مطالعات نشان می‌دهد زنانی که از ترس زایمان دردوران بارداری رنج می‌برند بیشتر به سزارین تمایل دارند یا زایمان‌های واژینال آن‌ها پیچیده‌تر است. طبق این مطالعات ترس شدید هم برای وضع حمل خطر دارد و هم تجارب منفی و احساس نارضایتی پس از زایمان را در زنان به دنبال دارد. 

گاهی ترس از زایمان ممکن است نتیجه تجربه ناخوشایند مادران‌ باشد. وقتی مادری از تجربه و نگرش خود در مورد زایمان می‌گوید شما نیز تحت تاثیر قرا می‌گیرید. این مهم است که بدانید هیچ ارتباطی بین تجربه مادرتان و شما در مورد زایمان‌ وجود ندارد. اگر تولد فرزند برای مادرتان دشوار بوده به این معنا نیست که برای شما هم دشوار خواهد بود. ترس از زایمان و دوران بارداری در 2درصد زنان به این دلیل است که اولین بار است صاحب فرزند می‌شوند. در 13درصد از زنان ترس به دلیل تاخیر در بارداری و زایمان است. 


دلایل زیادی برای ترس زنان از بارداری و زایمان وجود دارد دراینجا چند علل شایع را مطرح می‌کنیم: 

ترس از مبتلا شدن به بیماری دیابت یا فشار خون

ابتلا به فشار خون در 3 مورد ممکن است به وجود بیاید:

 مادران زیر 18 سال
 مادران بالای 35 سال
 زنانی که مستعد افزایش فشار خون پس از بارداری هستند.

مادران باید حتما چکاپ‌های لازم را به طور مرتب و منظم انجام دهند و حتما پزشک را از وضعیت خود مطلع کنند و با بروز علائمی همچون سردرد شدید و تورم دست و پا به پزشک متخصص مراجعه کنند. بهترین راه برای حل این مشکل کاهش مصرف کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای است. آزمایش قند خون معمولی بین هفته‌های 24 تا 28 در مادران سالم بدون سابقه ابتلا به دیابت می‌تواند شرایط آن‌ها را کنترل کند. در3 ماهه دوم باید غربالگری دیابت بارداری دقیق انجام شود. 

ترس از سقط جنین

معمولا این ترس در زنانی که برای اولین بار می‌خواهند باردار شوند، وجود دارد. به طور کلی تنها در 20درصد موارد زنان دچار سقط جنین می‌شوند. بیشتر سقط‌ها در هفته‌های ابتدایی بارداری صورت می‌‌گیرد. ناهنجاری‌های کروموزومی از رشد طبیعی توده در حال رشد جلوگیری می‌کند و در این موارد سقط جنین اتفاق می‌افتد. توصیه می‌شود افرادی که سابقه سقط قبلی دارند چون بارداری‌شان پرخطر است و احتمال زایمان زودرس در این بارداری‌ها زیاد است، حتما تحت نظر پزشک‌شان باشند. 

افکار منفی

ایده‌های منفی در مورد دوران بارداری، جنس جنین و تولد جنین وجود دارد. روایت داستان‌های وحشتناک از تولدهای مشکل دیگران در اعتماد به نفس مادر تاثیر می‌گذارد.


آیا مواد غذایی لازم به جنینم می‌رسد؟ 

بسیاری از مادران از این می‌ترسند که مواد غذایی مورد نیاز جنین به او نرسد. نگران نباشید تمام مواد غذایی مورد نیاز رشد جنین از مواد غذایی که شما می‌خورید جذب می‌شود و ویار تاثیری بر سوء تغذیه شما و جنین نخواهد گذاشت. سعی کنید ویتامین‌های اصلی را به مقدار کافی دریافت کنید. وعده‌های غذایی را کم اما متناوب بخورید. فواصل کوتاه بین وعده‌ها از خالی ماندن معده و حالت تهوع در شما جلوگیری می‌کند. از هفته 16بارداری به بعد بدن‌تان غذاهای بیشتر و متنوع‌تری را طلب می‌کند و این زمانی است که رشد جنین رو به افزایش است.

ترس از نقص بچه

بسیار از مادران از این می‌ترسند که نکند فرزندشان دچار نقص شود. شما در دوران بارداری مرتب تست و سونوگرافی انجام می‌دهید تا از مراحل رشد جنین باخبر شوید. در ‌‌نهایت هم احتمال بروز نقص‌های مادرزادی تنها 4درصد است. حتی اگر در غربالگری مسئله‌ای دیده شود به این معنا نیست که کودک‌تان در آینده مشکلی حاد خواهد داشت. بهترین راه پیشگیری از نقایص مادرزادی مصرف مولتی ویتامین‌ها و فولیک اسید به صورت روزانه است. 

ترس از اضافه وزن در بارداری

بیشتر خانم‌های باردار از این می‌ترسند که بعد از زایمان نتوانند وزن خود را کم کنند. تنها 14 تا 20 درصد از زنان کمی از وزن بارداری خود را نگه می‌دارند. نگران نباشید، راه‌هایی هم برای کاهش وزن وجود دارد. در دوران بارداری با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. از پرخوری پرهیز کنید و وزن خود را متناسب نگه دارید. ورزش‌های دوران بارداری را بیاموزید و انجام دهید. افرادی که در دوران بارداری علاوه بر تغذیه متناسب تمرینات بدنی هم دارند به مراتب بعد از زایمان بهتر وزن کم می‌کنند. 

ترس از درد زودرس

دلیل حساس بودن بسیاری از مادران افزایش آمار زایمان‌های زودرس است. باید بدانید که 70 درصد نوزادان زودرس بین هفته‌های 34 تا 38 بارداری به دنیا ‌می‌آیند و این مدت بارداری آنقدر کم نیست که جنین دچار نقص جدی شود. چکاپ‌های منظم، استفاده از غذاهای سالم و مکمل‌ها می‌تواند از زایمان زودرس جلوگیری کند. 

ترس از تاثیر استرس بر جنین

اضطراب و خستگی‌های این دوران طبیعی است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد جنین به استرس‌های دوران بارداری عادت می‌کند. برخی مطالعات هم نشان می‌دهد استرس می‌تواند خطر زایمان زودرس را به همراه داشته باشد. تمامی این‌ها غیرقابل اجتناب هستند. پس سعی کنید در این دوران بر استرس‌های خود غلبه کنید، آرامش داشته باشید و خونسردی خود را در همه شرایط حفظ کنید تا ضرری متوجه شما و جنین‌تان نشود.

مثبت فکر کنید 

مثبت اندیش باشید. به تمام اتفاقاتی که برای‌تان می‌افتد با دید مثبت نگاه کنید. با چالش‌های جدید مقابله کنید. این مسئله مثبت اندیشی را به خودتان یادآور شوید.


این ماده غذایی برای جنینم خطرناک است؟ 

مادران باردار قبل از خوردن کوچک‌ترین چیزی این سوال برای‌شان پیش می‌آید که آیا آن چیزی که می‌خورند برای جنین‌شان خطرناک است یا نه؟ این خوب است که نگران خود و جنین‌تان باشید اما حساس بودن بیش از حد شما را اذیت می‌کند. شما می‌توانید در مورد آنچه شک دارید از پزشک‌تان سوال کنید. 

اضطراب عمومی

 شما ممکن است مستعد ابتلا به اضطراب و نگرانی باشید. ممکن است دیگران نیز در خانواده شما نگران باشند. اگر احساس اضطراب دارید می‌توانید در کلاس‌های آمادگی بارداری شرکت کنید. مشاوران به شما کمک می‌کنند تا احساس آمادگی بیشتری را برای کنترل و اعتماد به نفس داشته باشید.

ترس از بروز مشکل در زایمان طبیعی

بیشتر زنان باردار از این می‌ترسند که هنگام زایمان نتوانند به اندازه کافی تلاش کنند و اگر جنین نچرخد و اگر مشکلی در لگن داشته باشند نتوانند زایمان طبیعی انجام دهند. خیلی از خانم‌ها به انجام سزارین تمایل دارند، چون فکر می‌کنند زایمان طبیعی خطرناک است. متخصص زنان حین زایمان وضعیت جنین را لحظه ‌به ‌لحظه کاملا بررسی می‌کند و در صورتی که کوچک‌ترین مشکلی مشاهده کند، برای نجات جان مادر و جنین عمل سزارین را پیشنهاد می‌دهد. دلیل سختی زایمان طبیعی، ورزش نکردن کافی خانم‌ها و ضعیف بودن عضلات‌شان است. این ترس به‌خصوص برای کسانی که تا به حال زایمان نداشته‌اند، طبیعی است اما در خانم‌هایی که برای دومین بار زایمان می‌کنند، این ترس فقط زمانی به وجود می‌آید که زایمان اول‌شان زایمان سختی بوده باشد. باید به متخصص زنان اطمینان کافی داشت.